وقتی مشکلات اقتصادی زیاد میشود، تعداد زیادی از افراد هم بیکار هستند و یا درآمدهایشان کفاف زندگی را نمیدهد، قطعا این مشکلات تاثیرات خود را بر روی نهاد خانواده میگذارد

یک دلیل مهم برای این موضوع این است که افراد قبل از تشکیل خانواده انتظاراتی داشتند و وقتی وارد زندگی میشوند و انتظارات آنها با واقعیتهای زندگی سازگار نیست دچار مشکلات فراوانی میشوند.به عنوان مثال فکر می کردند در خانه مستقل خودشان زندگی خواهند کرد اما با افزایش قیمت مسکن امکان تامین خانهای مستقل نیست، در نتیجه افراد با روبرو شدن با مشکلات فراوان ترجیح میدهند به دلیل مشکلات به وجود آمده از یکدیگر جدا شوند.
با توجه به افزایش قیمتها و تورم و گرانی مسکن، آمار ازدواج همچنان سیر نزولی یافته و به خاطر افزایش مشکلات زناشویی به ویژه اختلالات جنسی آمار طلاق روند صعودی خواهد گرفت. زنان سرپرست خانوار با افزایش سالیانه 60 هزار نفر یکی از اصلیترین مشکلات اجتماعی بوده و اشتغال زایی و کارآفرینی در جهت توانمندسازی آنان باید به طور جدی پیگیری شود. افزایش آمار بیکاران تحصیل کرده ادامه یافته و تلاش گسترده ناتوی فرهنگی برای جذب نخبگان جامعه ما تشدید خواهد شد.
افزایش قیمتها و بالارفتن خرج زندگی مردم بر اخلاق و معنویات هم اثر گذاشته است و منجر به تغییر ارزشها، هنجارها، روابط زناشویی، طلاق و ازدواج خواهد شد.افرادی که میخواستند ازدواج کنند و این روزها قیمت ها اینگونه افزایش یافته، باعث میشود تا از ازدواج منصرف شوند و در نتیجه روابط ناسالم در جامعه به وجود میآید و ازدواج به تاخیر میافتد. همچنین نزاعهای درون خانواده افزایش مییابد. روابط خانوادگی مورد تهاجم قرار میگیرد و مردان نمیتوانند زمانی را با خانوادههایشان بگذرانند.
منبع:وکلای فرهیخته